Az Ágnes tanyán és környékén számtalan program közöl lehet választani; íme egy kis ízelítő!

A kertben lehet focizni, röplabdázni, különböző ütős labdajátékokat játszani.

Kenyérsütés, bográcsozásha friss, illatos házi kenyérre, kenyérlángosra vágytok, kérjétek ajánlatunkat.  Csapatépítő programként is kiváló a közös gyúrás, sütés!

A faluban az alábbi programok és látnivalók közül választatnak az idelátogatók;

Faluház megtekintése – előzetes bejelentkezés alapján (06-53-383-001 108-as mellék)

Bíbic Tanösvény: A település határában 5 km-es hosszú tanösvény 6 állomáson mutatja be a terület élővilágát.  A látogatók a területen élő madár- és növényfajokkal ismerkedhetnek meg. A tanösvény hossz: 5,2 km / Bejárható kerékpárral és lovaskocsival is.
Szakvezetés biztosítása bejelentkezés alapján: 06-53-383-001 108-as mellék

Strandfürdő: Tápiógyörgye központjában, a kastély mögött idilli kis strand található a legmodernebb vízforgató medencékkel és nagy fás, zöldterülettel.  A tikkasztó melegben igazán jó program lehet a hűs vízben való megmártózás.  Árak ITT.

A környéken található számtalan program közül a legnépszerűbbek:

Ceglédi Kalandpark :  Kalandra Fel!  A Kalandparkban gyakorló és gyermekpálya, kezdő és profi pálya, valamint a 6 átcsúszásból álló canopy pálya várja az odalátogatókat. Már 3 éves kortól várják a család apraját és nagyját.  A vegyes fákból álló erdőben és a tó felett átvezető canopy némi merészséget igényel;  6,5 méter magasságból másképp néz ki a világ!  A kalandozást teljes biztonságban művelhetik az arra vállalkozók; darukötelek, karabinerek és alpin-mentésből vizsgázott stáb segít szükség esetén!  Árak, nyitvatartás és csoportos bejelentkezés ITT.

Ceglédi Gyógyfürdő és és Szabadidőközpont: Az Ágnes tanyára jövet – menet (vagy amúgy is) útba ejthetjük a ceglédi csúszdás aquaparkot, mely a Kalandpark közvetlen szomszédságában található.  1400m2 (részben fedett) vízfelület  – 10 medence, 17 csúszda – és 19000m2 virágos, zöld ligetes terület várja a strandolókat.  Bővebben ITT

Magán Állatkert / Abony: A Park létrehozásának ötlete valamikor 1990 után fogalmazódott meg Tóth Tibor magánvállalkozó fejében. A művészeti végzettségű fiatalember akkor még nem gondolta, hogy a rengeteg ellenkezés, ellenzés és rögös kezdet olyan elismert és látogatott szabadidőparkot eredményez majd.  A NLC 2008-as internetes közvéleménykutatása szerint a park Magyarország első 5 vadasparkja között van.  Információk ITT.

Ceglédi Dobmúzeum:   A Kármán Sándor által összegyűjtött anyag a könnyűzene, a jazz és a klasszikus zene ütőhangszereinek fejlődését mutatja be 1900-tól napjainkig. A személyes látogatás során megtapasztalhatják a múzeum háromdimenziós élményét, a tárlatvezetést és a dobok valódi hangját is.  További információ ITT.

Attila domb TápiószentmártonAz Atilla dombon a tapasztalatok szerint sajátos jellemzőkkel rendelkező elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki.  Amióta egy ló varázslatos módon meggyógyult ezen a helyen, a domb gyógyító erejének híre elterjedt az egész országban és betegek sokasága keresi fel napról-napra hogy pár órát eltölthessen itt.  A világhírű csodakanca, Kincsem is itt született, kifutója pedig éppen az Atilla dombon volt.  Az Attila domb bejelentkezés nélkül, belépődíj ellenében látogatható. Lovaglási lehetőség: Gyurika Diána +36 70 361-08-01  További információk ITT.

Pálinkakóstolás: Ismered a Bolyhos család által előállított pálinkaremekeket?  Szeretnél belesni a készítés rejtelmeibe, megkóstolni a finom párlatot?  A családi vállalkozás egészen közel az Ágnes tanyához (Újszilváson) elérhető.  Programleírás ITT.

Blaskovich Kúria / Tápiószele: “Nemesi kúria a 19. században”.  Magyarország egyetlen, a második világháborút berendezésében is sértetlenül átvészelő köznemesi kúriamúzeuma.  Múzeum és speciális tanórák! Részletek és információk ITT.