Na de hogy jön ide az emu????

A múltkori bejegyzés után kaptam ezt a kérdést, hiszen rajtam kívül ugye senki nem érzékeli a gondolataimat…legalábbis remélem…szóval némi magyarázatra szorul a dolog.

Az úgy volt, hogy a múlt héten felhívott egy nagyon kedves hölgy, hogy emu tojást szeretne vásárolni tőlem a húsvét közeledtével. Evvel ugyan mi nem tudunk szolgálni, de tudom, hogy kit tud! Így aztán adtam némi információt és úgy gondoltam, ennek kapcsán felhívnám figyelmeteket pár “Jófajta” állatos látnivalóra a környéken!

A faluban rengeteg állattal találkozhatsz, hiszen ott vannak majd’ minden ház kertjében, udvarában. A házak előtt legelnek a libák, kacsák, a teheneket kihajtják a pusztába.

Az Ágnes tanyán közvetlen közelről láthatod a gólyákat amint eleségre vadásznak, a vadnyuszikat ahogy vidáman ugrálni, a ragadozó madarakat akik lesben állnak.

Emukat és más, különlegesebb állatot láthatsz az Ágnes tanyától pár km-re lévő Pokol tanyán, ahol állatsimogató, fajátszótér és lovaglási lehetőség vár rátok.

Pokol tanyán lévő játszótér - Tápiógyörgye
Pokol tanyán lévő játszótér – Tápiógyörgye

Természetes, pusztai élővilággal való ismerkedés és madármegfigyelés a Bíbic tanösvényen. Lovaskocsi visz ki az Ágnes tanyáról, de biciklivel is megközelíthető.

Ha már ezen a vidéken jártok, autóval meglátogathatjátok a közeli állatkertet Jászberényben. Itt a rengeteg programon kívül akár az éjszakai állatok életébe is bepillantást nyerhettek egy különlegesen kialakított részlegben. Részletek ITT

Megnéznéd a fehér tigrist, akibe még Lewis Hamilton is beleszeretett? A korábban Abonyban működő, az ország egyik legnagyobb magánállatkertje most Felsőlajoson vár benneteket! Aktuális programok és elérhetőségek ITT. 

Fehér tigris
Fehér tigris

Kedvet kaptál?  Az idő egyre szebb, virágoznak a gyümölcsfák, ébred a természet! Te is ébredj fel a téli álomból!